Observatori d´Inserció Professional i Assessorament Laboral (OPAL)

Observatori d´Inserció Professional i Assessorament Laboral (OPAL)

fullet OPAL-Folleto OPALL’Observatori d’Inserció Professional i Assessorament Laboral (OPAL) té per objectiu ajudar en la inserció laboral a tots els estudiants i titulats de la Universitat de València i millorar les seues possibilitats professionals.

Les activitats més destacades de l’OPAL durant l’any 2013 són aquestes:

  • - Consolidació de l’Agència de Col·locació.
  • - Organització del VIII Fòrum d’Ocupació de la Universitat de València.
  • - Inserció de 141 persones inscrites en la Borsa de Treball de l’OPAL.
  • - L’elaboració de 7 informes tècnics d’ocupabilitat de màster.
  • - Realització de 19 cursos sobre competències i eines per a la cerca d’ocupació i autoocupació.
    -Elaboració del III Estudi d’Inserció Laboral i de l’Informe d’Evolució d’Indicadors d’Inserció.

Durant el 2013, l’OPAL ha superat amb èxit l’auditoria externa, realitzada per l’empresa SGS ICS Ibèrica, SA, i manté el certificat de qualitat UNE-EN-ISO 9001:2000 per als serveis d’estudis d’inserció professional i de la demanda d’ocupadors, promoció i difusió d’activitats formatives, difusió de notícies i butlletins, difusió d’ofertes d’ocupació i servei d’assessorament laboral als estudiants i titulats de la Universitat de València.

En les seccions que es presenten a continuació s’ofereix una informació més detallada de tota l’activitat realitzada.

Activitats

Uniempren
La plataforma Uniempren, primer portal de micromecenatge per al foment de l´emprenedoria entre estudiants universitaris, es va inaugurar el 23 d’abril de 2013, data en què es van activar les xarxes socials de la plataforma i es va permetre la recepció de projectes.

Des de llavors i fins al 31 de desembre de 2013, la plataforma va rebre 29 sol·licituds de projectes: 6 que sol·licitaven micromecenatge, 11 que cercaven inversors; 9 que necessitaven socis i 3 que demanaven col·laboradors.

Els projectes han presentat activitats molt variades, com a venda al detall, plataformes en línia, educació, producció audiovisual, consultoria, oci infantil, recerca o música, entre altres.

La procedència dels projectes presentats en Uniempren és majoritàriament valenciana: 20 de la Universitat de València, 1 de la Universitat Politècnica de València, 1 de la Catòlica de València i 1 de la Jaume I de Castelló. La resta són projectes de les universitats Europea de Madrid, del País Basc, de la Corunya i de Saragossa.

La plataforma Uniempren va ser guardonada, a més, amb els II Premis ADR, en la categoria d’entitat emprenedora.

Uniempren està present en les xarxes socials: Facebook (UniemprenUV), amb 317 fans; Twitter (@uniempren), amb 465 seguidors; Google+; Linkedin i Xing. La plataforma també va ser presentada en diferents fòrums i reunions, com el Fòrum d’Ocupació de la Facultat d’Economia de la Universitat de València, la XVII Trobada Alumni España, el VIII Fòrum d’Ocupació de la Universitat de València i el Dia de la persona emprenedora de la Comunitat Valenciana.

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar