Restaurades 60 obres de la Col·lecció Martínez Guerricabeitia
Estás en: > > Restaurades 60 obres de la Col·lecció Martínez Guerricabeitia

Restaurades 60 obres de la Col·lecció Martínez Guerricabeitia

Un moment de la restauració

Un moment de la restauració

Després d'un any de treball i fruit del conveni subscrit entre la Fundació General de la Universitat de València i l'Obra Social de CatalunyaCaixa s'han restaurat un total de 60 obres de la col·lecció d'art contemporani Martínez Guerricabeitia de la Universitat de València, que destaca per ser el conjunt d'obra contemporània més important gestionat per una universitat pública espanyola.

La roda de premsa de presentació d'aquest projecte, celebrada a La Nau, ha comptat amb la presència del vicerector de Cultura, Igualtat i Planificació de la Universitat de València, Antonio Ariño; el director de Planificació Comercial de CatalunyaCaixa a València, Miguel Ángel Ríos i la directora gerent de l'Institut Valencià de Conservació i Restauració (IVC + R), Carmen Pérez.

Durant la seua intervenció, el vicerector ha destacat que aquest projecte "de gran complexitat i que posa de relleu la importància de la col·laboració entre institucions pot emmarcar-se dins dels objectius i filosofia del Campus d'Excel·lència de la Universitat de València".

Tant Carmen Pérez com Miguel Ángel Ríos han expressat la seua satisfacció per participar en aquesta restauració i han manifestat el seu compromís de continuar col·laborant amb la Universitat de València.
Un equip multidisciplinari de l'Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals (IVC+R), que també ha col·laborat en aquesta tasca, ha permès condicionar algunes de les obres de la singular col·lecció d'art contemporani, que aplega peces d'Anzo, Arroyo, Canogar, Carmen Calvo, Equipo Crónica o Darío Villalba. CatalunyaCaixa, a través de la seua Obra Social, hi ha destinat més de 12.000 euros. El IVC+R també hi ha prestat suport. S'han condicionat obres de Santiago Ydáñez, Guillermo Pérez Villalta, Agustín Ibarrola, Monjalés, Giangiacomo Spadari, entre altres molts noms.

A més, i com a resultat d'aquest procés de restauració, s'ha publicat el llibre La conservació d'art contemporani. 

Documentos adjuntos:
Fecha de actualización: 5 de Julio de 2011

This site uses cookies for statistical purposes and to enhance your navigation. Learn more

Aceptar / Acceptar