Estàs a: > > Joves valencians, europeus i refugiats protagonitzen el nou espectacle d’Escena Erasmus

Joves valencians, europeus i refugiats protagonitzen el nou espectacle d’Escena Erasmus

Escena Erasmus València posa en lescenari de La Gran Final.

Escena Erasmus València posa en lescenari de La Gran Final.

Joves valencians, europeus i refugiats es van donar cita en el nou espectacle del projecte teatral europeu de la Universitat de València, Escena Eramus, que s’interpretà del 29 de maig a l’1 de juny a la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau. Com a novetat, va incloure, en el seu elenc d’estudiants Erasmus i locals, persones refugiades.

Els detalls del projecte i de la gira d’enguany es presentaren en una roda de premsa celebrada a La Nau, en què van intervindre el vicerector de Cultura i Esport de la Universitat de València, Antonio Ariño; el diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius; i la directora de l’espectacle i codirectora d’Escena Erasmus, Anna Marí.

‘La Gran Final’ és un espectacle interpretat per 16 actors i actrius d’11 nacionalitats diferents (Polònia, Alemanya, Camerun, Gàmbia, Itàlia, Síria, Eslovàquia, França, Suïssa, Colòmbia i Espanya), que demostren sobre l’escenari que és possible treballar junts i superar les diferències. Segons va explicar Anna Marí, ‘La gran final’, que tanca la trilogia d’espectacles sobre les migracions que Escena Erasmus va començar amb ‘El circ de la frontera’ (2016) i va continuar amb ‘La fira invisible’ (2017), és un espectacle en clau de comèdia ambientat en 2038. La selecció de futbol europea participa per primera vegada en la gran final d’un Mundial. Amb aquest teló de fons, Escena Erasmus imagina la UE que haurem estat capaços de crear.

Tant el vicerector Antonio Ariño com el diputat Xavier Rius van manifestar “la gran satisfacció” que suposa per les dues institucions donar suport a un projecte que destaca per la seua “singularitat cultural”. En aquesta línia, el vicerector va afegir que Escena Erasmus de la Universitat de València “és un exemple de mediació cultural i social de l’Europa que desitgem”.

La incorporació de persones refugiades a l’espectacle va estar possible gràcies al fet que Escena Erasmus, a través de la Fundació General de la Universitat, va estar distingit en l’última convocatòria d’ajudes del Programa Erasmus+ de la Unió Europea. Aquesta mateixa acció d’incorporar refugiats en els espectacles es traslladarà als grups Escena Erasmus de les universitats de Pàdua (Itàlia) i Marburg (Alemanya), coordinades des de la Universitat de València. Per a la selecció dels quatre actors refugiats d’aquest muntatge, Escena Erasmus va signar un conveni de col·laboració amb la seu de CEAR-PV (la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat-País Valencià).

‘Les Europes Menudes’ és un programa cultural posat en marxa per Escena Erasmus (Vicerectorat de Cultura i Esport, i Vicerectorat d’Internacionalització i Cooperació) i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València amb el suport de la Fundació General de la Universitat de València, per a establir ponts de diàleg entre les realitats locals valencianes i les ciutats europees representades pels actors i actrius. A més del teatre, en cada municipi s’organitzen diverses activitats en què es potencia la trobada intercultural, la reflexió sobre la forma de ser europeus i diferents actes amb col·lectius locals. La gira té el patrocini del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València i la col·laboració de la Fundació SGAE, l’IVAJ i CEAR-PV.

L’espectacle d’enguany visitarà 13 pobles i ciutats de la província de València: Alaquàs, Bonrepòs i Mirambell, Xella, Alcúdia de Crespins, Almoines, Iàtova, Salem, Benifaió, Caudete de las Fuentes, Carrícola, Ontinyent i Gandia.

L’espectacle està dirigit per Anna Marí amb textos escrits a propòsit per destacats dramaturgs de l’escena valenciana: Guadalupe Sáez, Mafalda Bellido, Maribel Bayona, Javier Sahuquillo, Adrián Novella i Daniel Tormo. L’espectacle està protagonitzat per: Jordi Barrachina (Ibi, l’Alcoià) Oktawia Bogusz (Łódź, Polònia), Clary Campbell Deschepper (Camerun), Momodou Dibba (Farafenni, Gàmbia), Anastasia Fabbri (Rímini, Itàlia), Maria Ferri (la Pobla del Duc, la Vall d’Albaida), Samar Hammadeh (Damasc, Síria), Carina Ketzmerick (Dresden, Alemanya), Natália Kimličková (Považská Bystrica, Eslovàquia), Muriel de Palma (Chaville, França), Mar Picher (Alcoi, l’Alcoià), Marta Pindych (Częstochowa, Polònia), Pablo Pla (València, l’Horta), Raphaël Porret (Lussery-Villars, Suïssa), Edward Quintana (Armènia-Quindío, Colòmbia) i Filippo Stella (La Spezia, Itàlia).

Entrades per a ´La Gran Final´

Data d'actualització: 18 de Juny de 2018

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar