Estàs a: > > La Nau acull l’exposició ‘Mčtode: 100 números de cičncia’

La Nau acull l’exposició ‘Mčtode: 100 números de cičncia’

Imatge de la mostra pels 100 números de la revista Mčtode.

Imatge de la mostra pels 100 números de la revista Mčtode.

La revista ‘Mčtode’ i el Vicerectorat de Cultura de la Universitat de Valčncia han inaugurat l’exposició ‘Mčtode: 100 números de cičncia’ al Centre Cultural La Nau. Una mostra que proposa un recorregut pels principals reptes de la cičncia a través de la trajectňria de la revista de divulgació de la Universitat de Valčncia.

Amb les portades de la revista com a fil conductor, obra d’artistes com ara Carmen Calvo, Manuel Boix, Rosa Torres, José María Yturralde o Rafael Armengol, l’exposició realitza un recorregut a través dels continguts i temàtiques que han ocupat aquest centenar de publicacions.

L’exposició està organitzada cronològicament seguint els números publicats de la revista, i es destaquen algunes de les principals fites que ha aconseguit la publicació científica, dirigida per Martí Domínguez, como ara els premis rebuts al llarg de la seua trajectòria, la creació de nous canals de comunicació com la seua web o el canal de Youtube Mètode TV, o la creació de la revista indexada ‘Mètode Science Studies Journal’. La mostra inclou també un audiovisual on algunes de les persones lligades a la revista donen el seu punt de vista sobre el paper que aquesta juga en la divulgació de la ciència.

A més, els visitants poden participar en el concurs ‘Els teus perquès’ enviant les seues preguntes i dubtes científics i la revista s’encarregarà de contestar-los a través de veus expertes en la secció web ‘Els perquès de Mètode’. Entre totes les persones participants se sortejaran cinc subscripcions anuals.

L’exposició es mostra a la Sala Oberta de La Nau, on es pot visitar fins al pròxim 15 de setembre. Prèviament a l’acte d’inauguració, el passat 16 de maig, l’Aula Magna va acollir la conferència ‘El futur de l’alimentació’, a càrrec de Pere Puigdomènech, dins del cicle organitzat per ‘Mètode’ i l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives. Pere Puigdomènech, professor d’investigació del Centre de Recerca en Agrigenòmica (CSIC-IRTA-UAB-UB), ha estat el coordinador del número 100 de ‘Mètode’, dedicat als reptes de la ciència.

Les activitats de celebració dels 100 números de ‘Mètode’ s’emmarquen dins de la programació que el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València ha organitzat amb motiu del seu 20é aniversari, coincidint també amb el 520 aniversari de la Universitat de València.

100 números divulgant la ciència
Canvi climàtic, genètica, física, intel·ligència artificial, medicina... són moltes les temàtiques de què s’ha ocupat la revista, que va nàixer el 1992 sota la direcció d’Olga Dénia i que des de 1998 està dirigida pel periodista i biòleg Martí Domínguez. Editada pel Vicerectorat d’Investigació de la Universitat de València, al llarg del seu centenar de publicacions, la revista s’ha ocupat d’analitzar i donar difusió als diferents aspectes de la investigació científica, i ha creat un espai d’interacció entre ciències i humanitats on col·laboren personalitats del món de la ciència però també de l’àmbit de l’art, la filosofia, la sociologia, la història i la literatura.

La revista compta amb una edició trimestral en català i en espanyol, i un anuari en anglés, ‘Mètode Science Studies Journal’, que ha estat inclòs en les principals bases de dades i índexs d’impacte. Al voltant de la publicació en paper, ‘Mètode’ ha sabut també comptar amb una presència creixent en la web i en les xarxes socials, i ha creat una col·lecció de llibres de divulgació que actualment està preparant el seu desé volum.

Entre els premis que ha rebut al llarg de la seua trajectòria, destaquen el Premi ‘Ciencia en Acción’ de Treballs de Divulgació el 2006, el Premi APPEC a la Millor Publicació el 2007, el Premi ‘Prisma’ Especial del Jurat el 2009, el Premi Sacyr a la Innovació el 2014 o el Premi ‘Ciencia en Acción’ Especial del Jurat 2008.

Data d'actualització: 31 de Maig de 2019

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar